מסורת ה"קינצוגי" היפנית העתיקה, הופכת כלי קרמיקה שנהרסו לפריטים חדשים, ומסיבה את תשומת הלב דווקא אל הפגמים. אומנות הקינצוגי הופיעה ביפן לפני כ-400–500 שנה ומיושמת שם גם כיום, באופן נרחב.
KINTSUGI מתורגם מילולית ל –" חיבור מוזהב", נוהג יפני עתיק של תיקון כלי קרמיקה עדינים שנשברו בעזרת לכה ואבקת זהב באופן כזה שבמקום שהסדקים יוסתרו הם דווקא מובלטים. הרבה רעיונות פילוסופיים תרבותיים יפניים באים כאן לידי ביטוי, השלמות שבאי השלמות, היכולת לצמוח מתוך כל שבר, גם פריט פגום ניתן לשקם למוצר יפה, אופטימיות ועוד..
קינצוגי מהווה ביטוי לתפיסה פילוסופית אשר לא משליכה כלי שבור אלא רואה בשברים חלק מההיסטוריה ואופי הכלי ובתיקונו אף תוספת אסטטית למראה. הקינצוגי תואם את תפיסת הוואבי-סאבי (wabi-sabi) בזן היפני אשר מוקירה פגמים חוסר שלמות חספוס ובלאי הנגרמים עם הזמן .
האסתטיקה היפנית מעריכה ומאמצת את הפשטות וגם את סימני השחיקה והגיל כתוצאה משימוש לאורך זמן ולכן תיקון בשיטת הקינצוגי רק מבליטה את ערכו של הכלי לאור גילו. הגישה מסמל השלמה, קבלת פגמים החלים בחלוף הזמן ובמקום הסתרתם היא מדגישה אותם בקווים של זהב.
מקורות האסתטיקה והאומנות היפנית נעוצים בזן בודהיזם, פשטות, אסימטריה, חיבורים בין אדם לטבע, כל אלה ועוד הקוסמים כל כך למערב ומעוררים את סקרנותו הם חלק ממה שהפך את יפן למקור משיכה של מבקרים אליה.
מתכננים טיול ליפן? » בואו נתפור אותו יחד!
צרו קשר בטלפון: 052-6179205
באמצעות הוואטסאפ: https://wa.me/972526179205