ראמן על הבוקר
עוד פוסט שלי מסדרת "רק ביפן" …
הבקר נחת אצלי למייל ירחון דיגיטלי יפני, זו אחת "השריטות" שלי לאחרונה, קריאה בכל מני מגזינים יפניים אזוטריים מקומיים. .
ומה שהכי כיף הוא שבתופעות ה"משוגעות" יותר או פחות ביפן נפגוש במהלך המסע הנשי ליפן:
בעוד שראמן נחשב באופן מסורתי כארוחת צהרים או ערב,
האם ידעתם שניתן לאכול ראמן גם לארוחת בוקר ביפן?
חלק מהמסעדות אפילו מתמחות בראמן מוקדם בבוקר ומשרתות את הלקוחות כבר ב-6:00 בבוקר.
זה לא סוד שיפנים אוהבים ראמן, אבל איך אוכל כל כך כבד הגיע בסופו של דבר כפריט בתפריט ארוחת הבוקר היפני?
הראמן של הבקור נקרא "אסא – רה", אומרים שהשימוש הראשון במונח החל בתחילת המאה ה – 20 כאשר חנויות ראמן החלו להיפתח מוקדם בבוקר כדי לספק אוכל לעובדי מטעי התה המתחילים את היום שלהם מאד מוקדם. יום העבודה של עובדי מטעי התה מתחיל הרבה לפני שהשמש בכלל זורחת שכן זהו הזמן האידיאלי לקצירת עלי התה.
הסוג המוכר ביותר של אסא-רה הוא שידה ראמן. על שם מחוז שידה שבו התחילה האסא-רה המקורית, יותר ממחצית מחנויות האסא-רה בעיר פוג'ידה, מחוז שיזואוקה, מתמחות בראמן שידה.
שידה ראמן מתאפיין במרק המבוסס על בוניטו (סוג של דג) ורוטב סויה; האטריות החלקות, השטוחות והבינוניות דקות; בשר char siu (נתח מסויים של בשק חזיר) שיש בו מעט מאוד שומן; ומוגש ללא כפית. תכונה ייחודית נוספת של שידה ראמן היא שמגישים לך לא אחת, אלא שתי קערות של אטריות! זה נכון, באופן מסורתי תקבלו קערה אחת של ראמן חם ואחת עם אטריות קרות והשילוב הזה של חם וקר בפני עצמו הוא ייחודי לסוג הראמן הזה.
הסדר המסורתי של אכילת ראמן שידה הוא קודם כל ליהנות מהראמן החם ואז לעבור לראמן הקריר.
ישנם עוד אזורים בעיקר חקלאיים, בהם משכימים החקלאים מוקדם מאד וזקוקים לארוחת בקר דשנה ומזינה.
בעוד שרוב חנויות הראמן נהגו להפתח בין 12:00 ל-14:00 לארוחת צהרים, ואז שוב מ-17:00 עד מאוחר בלילה לארוחת ערב, באזורים רבים ימצאו כבר חנויות אסא-רה רבות הפתוחות באופן קבוע מ-6. או 7 בבוקר עד הצהריים והתופעה הולכת וגדלה לכל רחבי יפן כולל למרכזי הערים.
בערים נמצא את האסא-רה פופולרי במיוחד בקרב אנשים שעוסקים בספורט בבוקר וצריכים ארוחה טובה לאחר האימון, וקהל נוסף של חובבי אסא-רה הם בלייני הלילה היפניים שרבים מהם נשבעים באסא-רה כתרופה להנגאובר!
בעוד שאטריות לארוחת בוקר זה לא מנהג מוכר לחיך המערבי, תרבות האסא-רה היא עדות לכמה היפנים אוהבים את הראמן שלהם. אז כאשר אתם מגיעים ליפן, למה שלא תרחיבו את המנהג הקולינרי עם קערה נחמדה של אסא-רה דבר ראשון בבוקר? אולי תצטרכו להתעורר קצת יותר מוקדם מהרגיל, אך להתחיל את היום עם אסא-רה היא דרך מהנה לחוות את התרבות היפנית בצורה מקומית ייחודית.
חושבים לטייל ביפן? מצויין!
מוזמנים לצור קשר – וביחד נתכנן לכם את הטיול המושלם (כולל ראמן כמובן 😊)